Igrač odluke, Stefan Mitrović (Partizan) ©Star Sport
Igrač odluke, Stefan Mitrović (Partizan) ©Star Sport

Buran derbi na Dorćolu: Partizan slomio Zvezdu 42 sekunde pre kraja!

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 22:12

Domaćin vodio na poluvremenu sa 6:3, ali ostao bez Gavrila Subotića, što je bilo presudno u drugom poluvremenu, pa su crno-beli slavili sa 11:10

Srpsko vaterpolo konačno ima ozbiljan večiti derbi! Crvena zvezda i Partizan su priredili žestok obračun na bazenu Milan Gale Muškatirovića, koji je rešen pogotkom Stefana Mitrovića iz peterca 42 sekunde pre kraja - 11:10.

Izabranici Miloša Korolije napravili su veliki preokret u drugom poluvremenu, pošto je ekipa Aleksandra Filipovića posle druge četvrtine vodila sa 6:3, ali je na startu nastavka ostala bez Gavrila Subotića, koji je zaradio treće isključenje. To je bio nenadoknadiv gubitak za odbranu crveno-belih.

Izabrane vesti

Partizan je već do kraja treće deonice uspeo da istopi prednost domaćina, a potom i dođe do velikog trijumfa.

Problem sa isključenjem Subotića nije bio jedini sa kojim je morao da se suočava Aleksandar Filipović. Crvena zvezda je na ovom meču mogla da računa samo na jednog klasičnog centra, Miloša Vukićevića, pošto Stefan Pješivac zbog bolesti nije bio u konkurenciji za ovaj okršaj. To je dosta uticalo na organizaciju igre domaćina, koji je morao da se osloni na bekove i udarce sa distance, a dobra stvar za Filipovićev tim je bilo to što su oni dugo bili raspucani. Pre svih najefikasniji igrač meča Ivan Basara, koji se pet puta upisao u strelce.

Ivan Basara ©Star SportIvan Basara ©Star Sport

Ipak, kao što to uglavnom biva u okršajima timova ujednačenog kvaliteta, prevagu je napravila odbrana, koju je Korolijin tim drastično podigao u odnosu na dosadašnji tok sezone. Na kraju, kada je bilo najpotrebnije, odgovornost na sebe u redovima Partizana preuzeo je Stefan Mitrović i savladao Vladimira Mišovića, koji je u prvom poluvremenu bio najzaslužniji za ozbiljnu prednost Crvene zvezde.

Crno-beli nisu imali pojedinca koji se poput Basare isticao golovima, ali je zato imao širi spektar rešenja u ofanzivnim akcijama, što je drastično remetilo odbranu domaćina, a na kraju možda bilo i presudno kod konačnog rezutata. Po dva pogotka postigli su Aleks Boven, Filip Radojević, Stefan Gak i igrač odluke Stefan Mitrović.

Korolijin tim je meč otvorio sa prednošću 2:0, ali je Zvezda do kraja prvog poluvremena odgovorila serijom 6:1. Tada je delovalo da Filipovićev tim ima recept za rešavanje protivničke odbrane, ali nije bilo tako. Petar Velikić i Stefan Mitrović su izvršili prvi nalet, potom im se pridružio i uporni Boven. Značajan doprinos svojim golovima u završnici dali su i Filip Gardašević i Nemanja Vico.

Crvena zvezda je imala igrača više u poslednjem napadu na meču, otvorila se prilika na levoj strani za Veljka Tankosića, ali je usledio udarac preko gola, a sa njim i svaka nada domaćeg tima da može da izbegne poraz u prvom večitom derbiju u sezoni.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 10:11

/3:3, 3:0, 2:5, 2:3/

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“.

Sudije: Raković, Virijević.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 1, Marković 1, Subotić, Milojević, Trtović 1, Basara 5, Rađen, Vukićević, Gardašević 1, Radović 1, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Barać 1, Vićković, Aleksić, Velkić 1, Boven 2, Nešić, Vico 1, Radojević 2, Gak 2, Mitrović 2, Bulajić, Kojić. Trener: Korolija


tagovi

VK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara